Холандското правителство нареди, че от 4 септември около 3000 украински бежанци,

...
Холандското правителство нареди, че от 4 септември около 3000 украински бежанци,
Коментари Харесай

Около 3000 бежанци от Украйна са експулсирани в Нидерландия

Холандското държавно управление подреди, че от 4 септември към 3000 украински бежанци, които са се преместили в Нидерландия след началото на пълномащабна война, само че които нямат право на непрекъснато престояване в Украйна, би трябвало да изоставен. В случай на отвод да изоставен непринудено, хората ще бъдат депортирани и също така ще бъдат възобновени разноските.  

Такава инструкция трябваше да влезе в действие на 4 март, само че беше удължена с шест месеца, написа DW. Представители на Службата за имиграция и натурализация (IND) на страната обявиха, че жители на трети страни, преместили се в Нидерландия, се възползват от системата за краткотрайна протекция.

„ За нас е извънредно значимо да осигурим отбрана на хората, които не са в сигурност в личната си страна “, сподели министърът на миграцията Ерик ван дер Берг. „ В същото време не желаеме да претрупваме общините.

Един от бежанците от Украйна, който не назова името си, сподели писмо, получено от кметството на Харлем. Трябваше да напусне жилището, който се заплаща от холандското държавно управление, преди среднощ на 4 септември.
 Писмо за експулсиране на емигрант от Украйна Писмо за експулсиране на емигрант от Украйна
В писмото управляващите заплашват с депортиране, в случай че получателят на писмото не напусне Нидерландия непринудено.

„ [Ако] не напуснете убежището в точния момент, общината ще уреди депортирането ви... и ще ви държи виновни за обвързваните с това разноски... Ако не пребивавате законно в Нидерландия, би трябвало да напуснете страната и към този момент няма да може да работите тук “, се споделя в писмото.

Властите дават на жители на трети страни в страната 5000 евро в подмяна на непринудено овакантяване. Единствената им опция е да аплайват за леговище, само че системата е претрупана и ще би трябвало да потвърдят, че са в заплаха вкъщи.
   имиграционен юрист Лоте ван Дуйпен, имиграционен юрист, не счита, че този метод е пореден
„ Бих споделил, че това е рецепта за безпорядък “, изясни юрист, който пази ползите на локални поданици на трети страни, които са в Нидерландия.

Според нея такива хора имат законно право да живеят в страната, в случай че не са нарушили закона.

Ван Дуйпен упорства, че в случай че държавното управление на страните от Европейски Съюз е задействало директивата за краткотрайна протекция, това значи, че представителите на Европейски Съюз също би трябвало да лишат жителите от това право.

На фотографията DW: Мириам Адешога се реалокира в Амстердам, когато в Украйна избухва пълномащабна война
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР